Bakan Eroglu: Öğrenciler gelecek yıl okula elektronik kitapla gidecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2011 14:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, öğrencilerin gelecek yıldan itibaren okula sırtında çantayla değil, elektronik kitapla gitmeye başlayacaklarını bildirdi. Eroğlu, bu çalışmanın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir projesi olduğunu söyledi.

Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesine bağlı Seydiler beldesinde Seydiler İlköğretim Okulu ek dersliklerinin açılışını yaptıktan sonra halka hitap etti.

Büyük hedefleri olmayan ülkelerin tarih sahnesinden silinmeye mahkum olduğunu vurgulayan Eroğlu, Türkiye'nin hedefinin de çok büyük olduğunu ve 21. asrın Türk asrı olacağını kaydetti.

Okulların başlangıcından önce öğrencilerin kitaplarını bedava olarak sıralarının üzerlerine koyduklarını anımsatan Eroğlu, önümüzdeki yıldan itibaren öğrencilerin artık dizüstü bilgisayarlarla okula geleceğini bildirdi.

Bu çalışmanın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir projesi olduğunu aktaran Eroğlu, "Artık sırtınızda kitap taşımayacaksınız. Ellerinize birer tane bilgisayar verilecek, bunlar da her öğrencimize her çocuğumuza teslim edilecek. Bunlar için de sizden para alınmayacak tamamen bedava olacak. Bu bilgisayarlar Tayyip amcanız size bedava verecek." dedi.

AK Parti hükümeti döneminde 13 bin 600 kilometre bölünmüş yol yapıldığını hatırlatan Eroğlu, Türkiye'deki bütün yolları bölünmüş yol yapacaklarını bildirdi. Barajlar, göletler, sulama tesisleri, okullar, hastaneler ve modern tesisler yapmaya devam edeceklerini dile getiren Eroğlu, hükümet olarak bilhassa eğitime büyük önem verdiklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım ve Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ile birlikte kurdele keserek ek dersliklerin açılışını yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber